Webwinkel DUNAart


Welkom in onze webwinkel. DUNAart is de webwinkel van de Stichting
Kunstvereeniging Katwijk met het kunstpaviljoen DUNAatelier.

Met trots presenteren wij u kunstwerken die gemaakt zijn door enkele leden
van de Katwijkerkring. Deze kunstenaars werken doorgaans in de buitenlucht
( plein air) en hebben allemaal deelgenomen aan het jaarlijks evenement
Katwijk En Plein Air, Schilderen aan zee. Uiteraard schilderen de 30 leden ook buiten Katwijk en de webwinkel geeft een overzicht van hun werk in binnen- en buitenland. We zijn gestart met 6 leden en verwachten dat het aantal deelnemers aan de webwinkel DUNAart zal groeien.We werken aan een wisselende collectie kunstwerken met verschillende thema’s, stijlen en schildertechnieken. We wensen u veel kijkplezier toe. 


U kunt door onze webwinkel bladeren en een beetje rondkijken. Daarnaast
kunt u ook zoekwoorden gebruiken om naar werken met een specifiek thema. Op die manier kun u precies zoeken wat uw interesse heeft. En heeft u een keuze kunnen maken? Als de prijs u bevalt, kunt u het kunstwerk gelijk bestellen. Zodra we uw betaling hebben ontvangen, wordt uw nieuwe kunstwerk rechtstreeks vanuit het DUNAatelier bij u thuis bezorgd.

Stichting Kunstvereniging Katwijk

Zo’n 100 jaar geleden verbleef in Katwijk een groot aantal kunstschilders. De meesten van hen kwamen met regelmaat langs om te schilderen en inspiratie op te doen, en een aantal woonde en werkte er ook daadwerkelijk. In 1908 resulteerde dit in de oprichting van de “Kunstvereeniging Katwijk”, die vanaf dat jaar in de zomerperiode tentoonstellingen organiseerde in een eenvoudig, maar wel herkenbaar tentoonstellingsgebouw. Leden van de kunstvereeniging uit 1908 waren onder andere Willy Sluiter, Jan Toorop en B.J. Blommers.

Door het verdwijnen van de klederdracht en de bomschuiten op het strand en vooral door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, trokken de schilders uit Katwijk weg. Het tentoonstellingsgebouw heeft nog jaren dienst gedaan als oefenruimte voor de “Katwijksche Gymnastiek Vereeniging”. Het zou tot 2010 duren voordat een nieuw kunstpaviljoen definitief terugkwam. Als stichting is de Kunstvereeniging Katwijk met dezelfde naam in 2008 nieuw
leven ingeblazen.

DunaAtelier

Op een prachtige plek in de zeereep tussen de Boulevard en het strand is een kunstpaviljoen gerealiseerd waar kunstenaars, meer dan honderd jaar na dato, weer een uitvalsbasis hebben en zich laten inspireren door de natuur. Zij schilderen vooral  in de buitenlucht: en plein air. Hiermee houden zij een oude traditie in ere.  In het kunstpaviljoen worden het gehele jaar exposities gehouden door veel professionele kunstschilders. Maar ook beeldhouwers, fotografen en andere kunstenaars exposeren er geregeld.

En Plein Air Evenement

Tijdens het jaarlijks evenement laten de kunstenaars zich, net als hun voorgangers, inspireren door de karakteristieken van Katwijk en omgeving, zij het in hedendaagse vorm. Sommigen keren er zelf door het jaar heen, regelmatig terug om in de open lucht te schilderen. Jaarlijks wordt begin juli het evenement Katwijk En Plein Air, 'schilderen aan zee'; georganiseerd.

Daarvoor worden rond de vijftien kunstenaars, uit het binnen- en buitenland uitgenodigd om deel te nemen. Hun werk wordt van juli tot en met eind september in het DUNAatelier tentoongesteld.  Behalve de expositie ‘Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee’ zijn door het gehele jaar tentoonstellingen  te zien van zowel professionele als amateurkunstenaars die werken vanuit verschillende disciplines. Het DUNAatelier is ook te huur om zelf exposities van schilderijen, beelden, fotografie en andere kunst te organiseren. Informatie kan je vragen via het
contactformulier.

Meer informatie aanvragen